Blog cikkek

Buborékos csomagoló anyagok fajtái és felhasználása

Buborékos csomagoló anyagok fajtái és felhasználása

A buborékos fóliára gyakran csak, mint csomagolóanyagra gondolunk, de ennél sokkal fontosabb szerepet tölt be életünkben. Az oly sokszor hallható pukkanó hangon kívül, - amely jól elszórakoztatja a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt - sokkal többre hivatott. Most nézzük meg, hogy milyen változatos felhasználási lehetőségeket kínál.

Milyen esetekben érdemes a buborékos csomagoló anyagok mellett dönteni?

Törékeny tárgyak csomagolása

A buborékos fólia, vagy ahogyan sokan ismerik a légpárnás fólia alkalmas a törékeny tárgyak csomagolására és így azok szállítására is. A légbuborékokkal megtöltött sorok rugalmas gátat képeznek, ezáltal elnyelik a rázkódásokat és az ütéseket. Ennek a különleges tulajdonságának köszönhető az, hogy megakadályozza a sérüléseket. A törékeny árukat, az érzékenyebb elektronikus eszközöket mind-mind a buborékos csomagoló fólia segítségével védik meg a sérülésektől.

A fóliával szigetelni is lehet

A légbuborékos fólia hatékonyan alkalmazható a szigetelések során is. Ez a szerepe túlmutat a hagyományos szerepénél, hiszen innovatív megoldást kínál. A háztulajdonosok és az építtetők is hatékonyan alkalmazhatják, például ebből az anyagból készülhet a hőtükör fólia is.

Gyűjtemények, bútorok és értékes képzőművészeti tárgyak megóvása

A különféle gyűjtemények is igénylik a légbuborékos csomagoló fólia használatát, bár sok esetben itt már a nagy méretű légpárnás fólia tekercs a befutó, már csak a méretek miatt is. Ezek a tárgyak sokszor pótolhatatlanok, ezért nagyon kell rájuk vigyázni. Sokszor szállítják egyik országból a másikba az értékes képeket, szobrokat és egyéb műalkotásokat. A galériák és a múzeumok ezeknek a fóliáknak a segítségével tudják megőrizni a felbecsülhetetlen értékű darabok épségét. A nyári szállítások során uv álló buborékos fólia is használható, így a napsugárzástól is megvédhetők az értékes darabok.

Postázás, csomagok feladása

A kisebb webáruház tulajdonosok, kézművesek, törékeny árut postázók is előszeretettel használják a különféle csomagoló anyagokat, hogy a szállítást könnyedén kivitelezzék és megóvják az árujukat. Egy-egy kisebb tárgyat nagyon gyorsan postára lehet adni a buborékos boríték segítségével, így biztosak lehetünk abban, hogy épségben megérkezik a címzetthez. A buborékos levél segíthet bármilyen törékenyebb tárgy postázásában. Nagyobb tárgyak esetén sem kell elkeseredni, hiszen a nagy buborékos fólia vagy a légpárnás fólia tekercs szintén hatékony megoldást kínál az állagmegóvásra.

Stresszoldás

Végül egy kicsit elrugaszkodva a hétköznepi használattól, a légpárnás fólia stresszoldásra is alkalmas. Tekercs kiszerelésben is létezik, így, ha stresszoldásra ezt szeretnénk alkalmazni, akkor bármikor, nagy tételben beszerezhetjük. Az érzékszervi stimulációknál nagyon nagy hasznát vehetjük. A buborékok kipukkasztásával öröm tölt el bennünket, így ez hatékonyan hozzájárul a stressz leküzdéséhez. Egyesek most biztosan azt gondolják, a miénk a világ legnyugtabb munkahelye :-D.

Webáruház készítés
simplepay_hu_v2