Blog cikkek

Sztreccsfólia gyártás folyamata

Sztreccsfólia gyártás folyamata

Bár cégünk a sztreccsfólia gyártás utolsó lépésével foglalkozik, vagyis tekercselünk, mégis érdemes néhány gondolat erejéig a sztreccsfólia gyártás azt megelőző lépéseiről is ejteni néhány gondolatot. Maga a gyártási folyamat alapvetően több lépésből áll. Az alapanyag, amiből....

A sztreccsfólia gyártás folyamata!

Bár cégünk a sztreccsfólia gyártás utolsó lépésével foglalkozik, vagyis tekercselünk, mégis érdemes néhány gondolat erejéig a sztreccsfólia gyártás azt megelőző lépéseiről is ejteni néhány gondolatot. Maga a gyártási folyamat alapvetően több lépésből áll. Az alapanyag, amiből ez a nagyszerű csomagolóanyag készül, az az LLDPE, vagyis a polietilén egyik fajtája. Ez granulátum formájában kerül a feldolgozóba. Ott a granulátumot felolvasztják és lehűtik egy extruderben, majd egy vékony fóliává formálják.
Ez nem tűnik túl bonyolult folyamatnak, ám rendkívüli odafigyelést igényel, hiszen a folyamat során a fólia hőmérséklete és nyúlása is szabályozott. Ezzel érhető el, hogy optimális tulajdonságokkal rendelkezzen a későbbi használat során.Sztreccsfólia


A sztreccsfólia gyártás ezen pontján kapcsolódunk mi a folyamatba. A már kész sztreccsfóliát tekercsbe csévéljük, és ezzel a lépéssel kész a végtermék, amely aztán a felhasználók számára is elérhetővé válik.

A sztreccsfólia részletes bemutatását megtalálják az aloldalunkon, itt arra nem kívánunk részletesen kitérni. Itt mindössze egy általános tévhitet szeretnénk kiemelni, amit az említett oldalunkon is részletezünk. A sztreccsfólia nem keverendő össze a vákuumcsomagolással és a zsugorfóliával. Ez egy fontos pont, érdemes utánaolvasni a különbségeknek.

A sztreccsfólia gyártás fő jellemzője és előnyei

A sztreccsfólia gyártás során használt polietilén tulajdonságai jelentősen javulnak. Ez azt jelenti, hogy a sztreccsfólia gyártás folyamán az alapanyag rugalmassága és szakítószilárdsága jelentősen megnő, így a csomagolás során nagyobb stabilitást és védelmet nyújt a termékek számára.

A sztreccsfólia gyártás egyik legfontosabb jellemzője a nyújtás. Ez teszi lehetővé a fólia optimális igénybevételét és hasznosítását.
Ahogy azt az előző fejezetben is említettük, a sztreccsfólia gyártás során a fólia hőmérséklete és nyúlása szabályozott, hogy a kész termék megfelelő tulajdonságokkal rendelkezzen.
A tökéletes végtermékek előnye pedig az, hogy a létrehozott termékek vízállóak, védelmet nyújtanak az UV-sugárzással szemben és ellenállnak a hőmérséklet-ingadozásoknak.
Mindezen tulajdonságok lehetővé teszik, hogy a sztreccsfólia sokféle iparágban és területen használható legyen, akár kültéri, akár beltéri körülmények között is. Nézzük, hogy hol!

A sztreccsfólia tekercselése és felhasználási területe

A legjellemzőbb felhasználási terület a raklapcsomagolás. Ez az előbb említett tulajdonságnak köszönhető, vagyis annak, hogy rendkívül jó nyújthatósággal rendelkezik. Alkalmas arra, hogy könnyedén rögzíthető legyen vele a raklap vagy csomag. Mindez úgy, nem kell kiszivattyúzni a levegőt, illetve nem szükséges magas hőmérsékleten összezsugorítani.
A fizikai behatások, sérülések elleni védelem mellett a sztreccsfólia védi az árut a nedvességtől, a portól vagy más szennyeződésektől is. Rendkívüli szakítószilárdsággal rendelkezik, így még sok esetben a lopás ellen is védelmet jelent.

A sztreccsfólia gyártás végtermékének talán egyetlen hátránya van. Ez pedig az, hogy élelmiszer csomagolására nem alkalmas.

A tekercselés során a fóliát 50 kg-os Jumbo standard tekercsekben szállítjuk és forgalmazzuk, melyek további feldolgozásra vagy felhasználásra alkalmasak. Természetesen egyedi, ettől eltérő igényeket is kielégítünk. Amit fontos itt kiemelnünk, hogy mi nem trükközünk a súlyokkal, nálunk pontosan azt a súlyt kapják a megrendelők, amit kértek. 
Rendelhetnek kis- és nagytételben egyaránt, akár több színben is. A színekről tájékozódhatnak az oldalunkon.

Bármilyen kérdésük vagy igényük merül fel, keressenek bennünket, segítünk a választásban és tanácsadással is állunk rendelkezésükre!

 

Webáruház készítés
simplepay_hu_v2